Mit kell jeleznem időpontfoglaláskor?

Fontos, hogy tájékoztass minket esetleges egészségügyi problémáról, valamint arról, hogy orvosi kezelés alatt állsz-e, hiszen előfordulhat, hogy ellenjavallott a masszázs az adott betegség meglétekor.

Lehet-e enni vagy inni masszázs előtt?

Masszázs előtt közvetlenül már ne egyél, 1-2 órával előtte még nyugodtan ehetsz. Amennyiben reggeli időpontra érkezel, könnyű ételt fogyassz el. Aznap, amikor masszíroztatsz érdemes sok vizet inni, hogy az anyagcsere folyamatok beindulása során a méreganyagok könnyebben távozzanak a szervezetedből.

Hol lehet parkolni?

Parkolni a városban fizetős övezetben tudsz, Soroksár (Dunaharaszti) szalonunk előtt a parkolás ingyenes, és mindig van hely a Számodra.

Milyen ruhában menjek masszázsra?
Tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy edzés után melegítőruhában, vagy munka után érkezel elegánsan felöltözve. Amit érdemesebb tudni, hogy olajos masszázs esetén fehérneműig kell vetkőzni (nők esetében a melltartót is javasoljuk levenni), száraz masszázs esetén pedig frissen mosott váltóruhát adunk, amit a masszázs során viselsz. Kényelmi okok tekintetében érdemes a melltartót mindegyik masszázstípus esetén levenni, továbbá olyan fehérneműt viselni, amiben nem érzed magad kényelmetlenül fekve, ülve.

Soha nem voltam még masszázson. Mi fog történni?
Amikor megérkezel hozzánk a megbeszélt időpont előtt, akkor alkalmunk nyílik személyesen találkozni és egy kicsit megismerkedni. A masszőrrel együtt leültök, és egy kérdőívet fogtok közösen kitölteni, amik a kontraindikációkra és az indikációkra (javallatokra és ellenjavallatokra) irányuló kérdésekből állnak. Masszázstípustól függően, a masszőr elmondja a tudnivalókat és ha bármiféle kérdésed lenne, ne félj feltenni azt neki.

A masszőr jelen van, amikor levetkőzöm?
Nem. A masszőr már úgy fogad, hogy előkészíti a terepet: tiszta lepedővel, törölközővel vár Téged. Miután átbeszéltétek a legfontosabb dolgokat, bevezet a szobába, ahol teret enged Neked, és kint megvárja, míg Te teljesen nyugodtan levetkőzöl és kényelembe helyezed Magadat. Az ágyon találni fogsz egy tiszta törölközőt is, amivel annyira betakarhatod a tested, amennyire jól esik, de a masszőr első dolga az lesz, amikor belép a szobába, hogy Téged betakarjon.

Le kell vennem az alsóneműmet, amíg masszíroznak?
Nem, nem kell levenni az alsóneműt magadról a masszázs előtt. Érdemes viszont olyan fehérneműben jönni, ami kényelmes, és ha véletlenül krém vagy olaj csöppenne rá (mert emberek vagyunk), ne sajnáld. Amennyiben Te mégis úgy érzed jobban magad, hogyha nincs rajtad, megteheted a vetkőzés során. Egyvalamit fontos tudni: a masszőr mindig csak a kezelt testrészt takarja ki, és még véletlenül sem fog hozzáérni az intim testrészedhez.

Szégyenlem a testem bizonyos részeit…mit tegyek?
Először is: a masszőr a munkáját végzi, és nem a testekről alkot véleményt. Másrészt senki sem tökéletes, és nincs olyan ember a földön, aki valamit ne változtatna a testén. De hidd el, a masszőrt nem zavarja, hogy szőrös a hátad, pattanásos a bőröd, túlsúlyod van, vagy akár két hete nem szedted le a szőrt a lábadról…amit tehetsz: mindenképp közöld a masszőrrel a masszázs előtt, hogyha van olyan testrészed, ahol nem szereted az érintést, a masszázst. Hidd el, a kommunikációval megelőzöl magadnak és a masszőrnek is néhány kellemetlen vagy kínos percet.

Beszélni, vagy hallgatni?
A masszázsnak frissítő, relaxációs célja van. Minden ember egyedi és más, és mindenki másképpen tud relaxálni, felfrissülni. Ha zenére szeretnél pihenni és relaxálni, a masszőr maximálisan tolerálni fogja ezt, de ha beszélni szeretnél, akkor arra is partnerre lelsz benne. Egyet viszont tudni érdemes: a masszőr nem pszichológus és terapeuta.

Hogyan jelezzem a masszőrnek, ha túl erősen masszíroz, vagy erősebb fogásokat is elbírnék?

Szóból ért az ember. Első alkalommal mondani fogja a masszőr, hogy jelezd felé ezt a kérést nyugodtan, hiszen nem mindig sikerül mindenkinél első alkalommal megtalálni azt az erősséget, ami a legtökéletesebb… De bármikor úgy gondolod, hogy kicsit erősebben – kicsit gyengébben masszírozzon adott testrészeken, csak szólj.

Mi történik, ha elalszom, elkezd folyni a számból a nyál, vagy hirtelen szipogás jön rám?
A munka nem áll meg, legalábbis a masszőr kezében, amíg Te pihensz, töltődsz, relaxálsz. Ha sikerül elaludnod egy masszőr kezei alatt, az azt is jelenti, hogy teljes mértékben elengedted magadat, tudsz pihenni, lazulni, töltődni. A masszőr alvás közben úgy fogja a testrészeidet (pl. kezeidet) helyezni, hogy ő folyamatosan dolgozni tudjon. Ha meg kell fordulni, finoman jelzést ad feléd, hogy megébredj. Ha alvás közben kicsöppen a szádból némi nyál, az sem ciki, de tényleg. Kapsz egy zsepit ugyanúgy, amikor hirtelen elkezdesz szipogni, vagy folyik az orrod. Ez nem jelent rosszat: a masszázs során a nyálkahártyákban is vérbőség keletkezik, aminek következménye az orrdugulás, orrfolyás lehet. És még egy belső titok: vannak masszőrök, akiknek ez akkora pozitív visszajelzés, hogy egyáltalán nem gondolnak a vizuális tényekre.

Időpontom van…
Az idő az egyik legértékesebb dolog mindenki számára.
Illik, ajánlatos és érdemes időben érkezni! Illik, mert nem illik késni. Ajánlatos, mert ha késel, akkor a teljes időt kitöltjük masszázzsal. Késés esetén sajnos a masszázsidőből kell lefaragnunk értékes perceket, amennyiben következő vendég időpontra van beírva. És érdemes, mert a fennmaradó időt kényelmesen öltözéssel, ha szeretnéd zuhanyzással, teázással, beszélgetéssel ki tudod tölteni, míg visszatérsz a teljes valóságba.
Jogos a kérdés, miért a masszázsból vonunk le időt, és nem a teázásból, vagy a zuhanyzásból? Egyszerű a válasz rá: ha időpontra érkezel, úgy vannak az emberek beírva, hogy ne csak a vendégnek legyen ideje két program között masszíroztatni, de a masszőrnek is legyen ideje két vendég között tiszta eszközöket elővenni, előkészülni, esetleg nyújtani egyet, rendet rakni, és ne ütközzön bele a két vendég “melegváltással” egymásba.

Menstruáció alatt elmehetek masszíroztatni?
Eljönni eljöhetsz, de nem javasoljuk, legalábbis nem a menstruáció első 2-3 napjában. Amennyiben már bejelentkeztél, gondoskodj róla, hogy értesíts bennünket időpont módosítás miatt.

+1 kérdés… Happy finish…
Nem volt, nincs és nem is lesz. Az Art of Body and Soul Massage Salonban dolgozó masszőrök sem erotikus, sem szexuális jellegű masszázst nem vállalnak.  Kérjük, amennyiben ezzel a szándékkal keresne fel bennünket bárki, lépjen tovább. A fizikai, verbális avagy szexuális jellegű fenyegetettség rendőrségi feljelentést vonhat maga után.